Archive for november, 2010

Foto’s op Weblog geplaatst!

zaterdag, november 27th, 2010

Deze keer is het zeer snel gelukt, er staan weer een hele boel nieuwe foto’s in het foto album. Veel kijkplezier!!!! XXXjes

Effe Bijkletsen!!

vrijdag, november 26th, 2010

Zo, daar zijn we weer, we zullen even onze afgelopen week beschrijven. We zijn vanuit Padangbai naar Tirta Ganga gereisd. Dit is een heel klein dorpje in de bergen met vlgs zeggen de mooiste sawa’s ( rijstterrassen) van Bali, en een mooi waterpaleis. Hier hebben we prachtige wandelingen gemaakt naar andere nog kleinere dorpjes. Waar we met veel bekijks gastvrij werden ontvangen. Het waterpaleis heeft 2 basins waar je ook in mag zwemmen, heerlijk koel want het bronwater komt rechtstreeks uit de bergen. lekker verfrissend na zo’n wandeling. Na 2 dagen zijn we verder gereisd met de Bemo richting de kust naar Amed. Hier verbleven we in een prachtig hotel. Kijk maar op   www.amedcafe.com   In Amed kun je prachtig snorkelen dus ook hier konden we ons prima vermaken. Vandaag zijn we verder naar het noorden gegaan en nu zijn we in Tulamben, dat bekend staat om een scheepswrak : de Liberty dat hier voor de kust gezonken is. Dit gaan we dus morgen bekijken. We hebben begrepen dat het in Holland gaat sneeuwen, lijkt ons nu wel lekker aangenaam, we zitten hier nl. peentjes te zweten!!! en dat s’avonds om 21u !!!  28gr!! Dus zodadelijk eerst maar weer effe douchen voordat we het weekend in gaan drinken. (Arak-Cola) We willen jullie ook allemaal een fijn weekend toewensen, en tot schrijvens maar weer.

Hete groetjes uit Padangbai

vrijdag, november 19th, 2010

Hallo allemaal, we zullen weer eens effe wat van ons laten horen. Er waren inderdaad wat problemen met de weblog. Maar onze neef Eric heeft dit gelukkig snel verholpen, zodat jullie ons weer kunnen volgen. In Kuta hebben we ons natuurlijk goed vermaakt, je kunt er kilometers lange strandwandelingen maken, en afgelopen weekend was er een surf en muziek festival op het strand, waar we natuurlijk ook heen zijn geweest. Verder nog een dagje naar Sanur afgereisd, waar we toevallig bij een Balinese crematie uitkwamen aan het strand, interresant!! Het is hier erg heet 33gr en vochtig dus regelmatig een duik is wel aangenaam. 3 dagen geleden zijn we verder gereisd naar Padangbai, dit is een vissersdorp met een paar geweldige strandjes vlakbij. De Bleu Lagoon, waar je heerlijk kunt snorkelen, het is net een aquarium met veel koraal en vissen in allerlei kleuren en maten!! Aan de andere kant van het dorp ligt White Sandy Beache een hagelwit strand met een helblauwe zee en een paar primitieve restaurantjes waar je heerlijk kunt zitten en lunchen. Gisteren hadden we geluk, er was een ceremonie in het dorp met als hoogtepunt om 18u Barong dance. Hier zijn we met een stel andere Nederlanders wezen kijken, was gezellig. Vandaag zijn we een dagje naar Candidasa, maar aangezien het hier rond de middag zoo heet is hebben we ons hier bij de airco even teruggetrokken in het internet-cafe. Ja voor diegene die het nog niet weten het is hier 7 u later dan bij jullie, dus voor ons zit er de dag al weer half op. Over een paar dagen reizen we verder naar het noorden. Zo nu weet iedereen weer de laatste nieuwtjes en je merkt wel dat wij ons hier geweldig vermaken, Bali is een waar paradijs, en de lokale bevolking is reuze aardig en vriendelijk. Tot mails en iedereen veul groetjes van ons.

Selamat Pagi vanuit Bali

donderdag, november 11th, 2010

Hallo allemaal, als eerste iedereen bedankt voor de felicitaties. We hebben ons de laatste dag,op Erna haar verjaardag, prima vermaakt in Bangkok. Over de Chao Praya rivier met de boot naar de Indische wijk geweest. Daar lekker rondgeslenterd over de grote lokale markt, en daarna in een luxe shoppingmall heerlijk gegeten. Die nacht om 2u opgestaan en richting het vliegveld. Onze vlucht naar Bali verliep perfect. En om ong. 13u hadden we in Kuta een heerlijk hotel gevonden. Mooie kamer in een grote Balinese tuin met een flink zwembad, helemaal in stijl!!!! Gisteren en vandaag wat rondgewandeld om te kijken wat we naar 8 jaar nog herkende. Het is een heel stuk drukker dan toen (na de Bali-bom 2002) Vanmiddag een flinke strandwandeling gemaakt, en heerlijk in de zee gezwommen. Langs het strand staan leuke kleine terrasjes en warungs (eetstalletjes) typisch indonesie’s. Vanuit hier willen we de komende dagen de omgeving gaan bekijken. Het is leuk om in zo’n korte tijd inneens in een heel andere cultuur te zijn. Toch een heel verschil met Thailand maar beide heeft zijn charmes. Veul groetjes en tot schrijvens maar weer.

Eindelijk foto’s op de weblog

zondag, november 7th, 2010

Hallo, daar zijn we weer. Eindelijk staan er nu wat foto’s op de weblog ( nog niet zoveel want het duurt hier allemaal wat lang) Klik op fotoalbum, rechts in beeld en dan de map: half jaar Azie. We zijn nu dus weer in Bangkok, 2 dagen geleden vertrok er eindelijk weer een boot, en wel een hele snelle catamaran!!! En ik (Erna) weet dus weer hoe het is om flink zeeziek te zijn!!! De golven waren nog steeds erg hoog en die boot ging 50 km/u. Dus flink afzien. Eenmaal op het vaste land konden we meteen de nachtbus in en om 3 u s’nachts kwamen we in Bangkok aan. Een hele reis, maar nu hebben we nog effe de tijd om bij te komen want a.s woensdag om 6u vertrekken we richting Bali, Dus ons volgende nieuws komt vanuit Indonesie. Veul groetjes en nog een fijne Zondag, en werk ze weer morgen!!! haha……………………………..