Happy Chinese Newyear!!!

Nou dat is al weer effe geleden! Maar ja, we hebben het ook zooo druk!! Waar waren we gebleven? O ja in Miri, vandaaruit zijn we met de bus in 8 uur naar Sibu gereden, en weer hadden we pech onderweg, nl. een band kapot! Na 1 dagje Sibu verder gereisd met een kapotte versnellingsbak weer zo’n 8 uur naar Kuching. De hoofdstad van Sarawak, gelegen in het zuiden. Daar aangekomen een erg leuk bed en breakfast gevonden, gerund door een Zweeds meisje. Het is nogal “Zen” achtig!! Zie www.threehousebnb.com . De eerste paar dagen Kuching verkend, er zijn veel musea, een mooie rivier die dwars door de stad loopt met een gezellige boulevard, verder chinatown en Indiastreet, en veel oude kolloniale gebouwen uit de Engelse periode. 3 feb. was het Chinees nieuwjaar en aangezien hier heel veel chinezen wonen en we ook nog in Chinatown verbleven was het rond 12 uur erg luiddruchtig ( 1000 duizendklappers). Van hieruit zijn we 3 dagen naar Bako Nationaal Park geweest. Dit is een jungle aan zee, wat mede bekend is om zijn wilde Proboscis Monkeys (neusapen). De tocht er naar toe was wel speciaal, je moet met een klein bootje via de rivier en de zee naar het park. En aangezien het heel de ochtend keihard had geregend, was het een zeer wilde tocht!! In het park hebben we flink wat jungle trekkings gedaan en veel gezien zoals: wel 50 neusapen, slangen, wilde baardvarkens, veel vreemde insecten en weer veel makaken!! Verder natuurlijk een geweldige natuur met prachtige uitzichten en duizend verschillende soorten bomen en planten. Na 3 dagen zweten en afzien ( slecht eten en slechte accomodatie en vies bruin douchewater) maar goede herinneringen waren we blij om terug te zijn in de bewoonde wereld. De afgelopen 2 dagen zijn we op tour geweest met een chauffeur, gisteren citytour en culture village en vandaag door de bergen naar de oerang-oetangs, krokodillen, warmwater bronnen, en gezwommen in de rivier. Na een traditionele lunch,  een van de vele etnische stammen bezocht. De Bidayuh stam van Annah Rais, deze leven in een traditioneel bamboe longhouse op palen. Ze leven van de rijstteelt, rubberplantages, suikerriet en groenteteelt. Al met al dus veel gezien en gedaan de afgelopen week. We hebben hier nog 2 dagen en vliegen vrijdag naar Penang in west Maleisie, om vandaaruit naar Zuid Thailand te gaan naar Koh Lipe. Hier gaan we Erica en Yves bezoeken, die we nog kennen van 9 jaar geleden, toen we bij hun voor 2 maanden hebben gewerkt op Perhentian eiland. Tot zover onze belevenissen, veul groetjes allemaol, en tot mailsssss.

5 Responses to “Happy Chinese Newyear!!!”

 1. corrie lunenburg Says:

  nou ook een keer regen,en minder eten en een slechte douche,kan je zien hoe goed we t hebben,en als je toch bruin wilt worden helpt dat bruine water toch ook een handje,niet meer over denken veel plezier in thailand.
  corrie lunenburg

 2. Renie en Paul Says:

  Ha Er en Ar,
  Zo dat is een heel verhaal hoor, nu hebben jullie zeker wel genoeg apen gezien? Dat primitieve leven zal wel leuk zijn voor een paar dagen maar daarna is een beetje luxe, fatsoenlijk eten en doorzichtig water toch ook wel weer fijn . Hier gaat alles prima en het is vandaag zelf een beetje voorjaar10 graden en een heerlijk zonnetje het lijkt wel lente.
  Veel groetjes van ons allemaal.
  Paul , Renie , Eline, Danny en Jelmer

 3. Renie en Paul Says:

  Vergeet ik jullie nog een goede reis te wensen naar West Maleisié, ben benieuwd of jullie er nog wat van terug herkennen!
  Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 4. marieke Says:

  jULLIE ZITTEN ALWEER IN MALEISIE..iETS MEER LUXE DEZE KEER? EN MINDER APEN? hIER IS OOK ALLES OK.vANMIDDAG LEKKER GEWANDELD WANT AF EN TOE LIJKT HET HIER OOK VOORJAAR (KROKUSSEN BLOEIEN AL) mAAR JA NOG LANG GEEN KORTE BROEKEN WEER ZOALS BIJ JULLIE.jULLIE NOG VEEL PLEZIER BIJ DE OUDE BEKENDEN EN TOT ZIENS GROETJES VAN ONS ALLEMAAL.

 5. Karlijn en Rob Says:

  Hallo!

  Leuk jullie gisteren gesproken te hebben met skype!! 🙂
  Volgende keer hoop ik jullie ook nog te kunnen zien!
  Als het goed is zijn jullie vandaag flink bezig geweest om een visum te krijgen voor thailand bij de thaise ambassade! Hopelijk is dat gelukt!
  Tot de volgende keer!

  Groetjes Karlijn