Via Brunei naar Sarawak

Hoi iedereen, daar zijn we weer met ons volgende verhaal. We hebben vorige keer vergeten te vertellen dat we in Sepilok nogal wat Oerang-Oetangs hebben gezien, en ook veel andere apen waar ik (Erna) niet zo happy mee was.Verder hebben we daar ook een prachtige botanisch tuin bezocht, zoals te zien is op de foto’s. De reis naar Brunei was een hele onderneming die totaal 10 uur in beslag nam. We moesten nl. 4 maal een grens over. Van Sabah naar Sarawak, Sarawak-Brunei,Brunei-Sarawak,en tenslotte Sarawak-Brunei. Dus totaal 8 maal stempels halen in onze paspoorten. Bus in en bus uit en tussendoor ook nog een rivier oversteken met een pont. Maar uiteindelijk waren we toch in de hoofdstad van Brunei: Bandar Seri Begawan. Brunei is een rijke oliestaat, dus betere voorzieningen als in de rest van Azie. Geen belasting, geen school-sportgeld, geen ziektekosten en veel subsidie’s zelfs op auto’s!!! enz. enz. We hebben daar alle belangrijkste bezienswaardigheden bezocht, met een voordeel in dit toch wel iets duurder land……nergens intree!!! En geen KATER want er is nergens alcohol te koop. Vanuit Brunei zijn we met de bus verder naar het zuiden gereisd naar Sarawak, het zuidelijker deel van Borneo. We zijn nu een paar dagen in Miri, maar de nationale parken die we hier wilde bezoeken zijn helaas gesloten wegens overstromingen. Dus gaan we morgen verder naar het zuiden naar Sibu. We zagen trouwens op internet dat het weer wat kouder wordt, dus toch nog wat winter!!! Hier is het bloedheet en een hele hoge luchtvochtigheid, dus nog steeds lekker zweterig. Veul hete groetjes………..

5 Responses to “Via Brunei naar Sarawak”

 1. marieke Says:

  Jullie reisverhaal weer gelezen. Zweten doen we hier nog niet voorlopig, in tegenstelling tot jullie. Wel veel water daar zo te horen maar ja pas je het programma maar weer aan. Marian komt zometeen een middagje dus dat is wel gezellig en morgen inderdaad ons Dian haar verjaardag vieren. Jullie veel groetjes en plezier vanuit Maarheeze

 2. mien van heerebeek Says:

  Hoi erna en arno,

  Hoe gaat het daar? We hebben de foto’s gezien. Erg leuk hoor! We zien wel dat jullie heel wat meemaken daar. We zien wel dat het weer daar beter is dan hier. Hier is het koud en grijs. Bah!

  Groetjes,

  Mien van Heerebeek
  en Marjan

 3. corrie lunenburg Says:

  he erna en arno jullie maken t prima,hier in oirschot gaat t ook goed,we zullen jullie dadelijk met carnaval missen,met al die gekke bekken ,als t maar door gaat.
  ik voelde me niet fit dus dacht ik effe mailen.ik heb 2 weken vrij,moet ik eigenlijk fit zijn
  corrie lunenburg

 4. danielle vd ven Says:

  heey erna

  alles gaat goed daar zie ik op de fotos.
  jullie genieten er volop van nou geniet er maar van want hier is het weer niet echt fijn

  het gaat jullie goed de laatste maanden daar en ik zie je wel weer

  gr danielle vd ven

 5. Karlijn en Rob Says:

  Hallo Erna en Arno,

  Hoe is het daar met jullie?
  Jammer dat ik jullie op msn steeds mis loop!!!
  Leuk om jullie verhaal weer te lezen en de foto`s te bekijken!
  Hier in Maarheeze gaat alles z`n gangetje…
  Veel plezier daar nog en geniet!

  Groetjes Karlijn en Rob