greetings from GOA

Hallo allemaal!!!!  😀

Hier volgt weer eens een verhaaltje van ons, das al weer effe geleden, maar we hadden niet zo veel tijd de afgelopen dagen.

23-12 Om 9.45 naar het treinstation waar bleek dat we meteen al vertraging hadden tot 13.00 uur. ( das heeeeel gewoon hier) maar we hadden toch geluk er was nl. een wachtruimte speciaal voor toeristen.De treinreis duurde uiteindelijk maar 9 uur ipv. 5 uur. dus om 22.00 u stonden wij op het station van Satna, waar we al snel een jeep konden bemachtigen die ons wel naar Khajuraho wilde brengen. Het was een ware Parijs-Dakar rally. Donker, slechte of geen weg, kei harde muziek en soms wel 110km/ u. Om 00.30 uur in Khajuraho aangekomen toch meteen een mooi hotel gevonden. De volgende dag 24-12 het stadje verkend, het staat bekent om z’n vele mooie erotische tempels die zeer de moeite waard waren. Ook is het hier lekker rustig en is het heerlijk om hier wat rond te slenteren en terrasjes te pikken, effe bijkomen.

S’avonds (kerstavond) samen met een Amerikaanse jongen lekker gegeten in een boomhut met uitzicht op het tempelcomplex, heel speciaal!!  ;P             25-12 eerste kerstdag eens even iets heeeel anders gedaan nl. FIETSEN. Alle drie onze kerstmutsen op dus we hadden bekijks genoeg!! Iedereen wenste ons MERRY CHRISTMAS en lachte ons toe. We vielen echt op. Eerst naar het lokale dorp van Khajuraho gefietst en daar ook nog wat tempels bekeken en lekker wat rondgetoerd. S’middags op zoek gegaan naar een kerkje dat vlgs. zeggen ergens in de buurt moest liggen. Na lang vragen en zoeken hadden we het dan toch eindelijk gevonden, de priester hete ons welkom en we konden de eerste kerststal in India bezichtigen.  :D. Daarna nog effe mee naar het erlangs gelegen kloostertje waar 4 nonnen woonden en lesgaven in een klein schooltje. Ook zij waren erg gastvrij . Al met al een gekke Katholieke middag hier midden in India!!!!

26-12 Onze grote reis naar Goa kan beginnen!! s’Morgens eerst met de taxi naar Orcha ( 3 u), alwaar we nog een paleis bezocht hebben. Later met de taxi verder naar het treinstation van Jhansi waar we dus om 18.00 u al aanwezig waren. En weer had die trein natuurlijk vertraging en was het erg onduidelijk op welk perron hij zou komen. Ja logica kennen ze hier niet en tijd is al helemaal niet belangrijk!! Eindelijk om 22.15 u de Goa expres. We kunnen vertrekken voor onze reis van 24 u  :P  .

De trein rijdt s’nachts lekker stevig door, dus dat gaat goed denken wij !!! Maar s’morgens hoorde we van een Engels meisje dat we niet 27-12 s’avonds aankomen in Goa maar pas 28-12 s’morgens !!! SHIT,  dat valt effe tegen maar ja we leggen ons er toch snel bij neer dat we nog lekker een extra nachtje mogen slapen in de trein. Dus eindelijk na 33,5 uur ( 1766km ) komen we aan in Madgaon ( 7.45 u ). Vanwaar we een tuc-tuc hebben genomen naar Palolem (40 km) De omgeving is totaal anders dan wat we tot nu toe gezien hebben in India, heel groen, veel palmbomen en bergachtig. Aangekomen in Palolem recht op de zee af………… Geweldig wat een mooi strand echt een plaatje, een groot strand omzoomd met duizende palmbomen. Eerst maar eens lekker ontbijten op het strand, we kijken onze ogen uit het lijkt wel een droom na al die vieze , gore steden!!!!!!

We hebben daarna al snel onze plek gevonden en komen terecht bij Sea Vieuw, een resortje met 18 hutjes in een ronde gebouwd, met natuurlijk prachtig uitzicht op het strand. De hutjes zijn erg basic maar dat past hier wel en veel heb je niet nodig als je s’morgens met de zwemkleding aan recht de zee in kunt lopen…..

Zo dus nu maar eens effe bijkomen van al ons gereis, lekker zwemmen, relaxen, zonnen en wandelen en s’avonds bij kaarslicht op het strand eten. Heerlijk gegrilde vis want die hebben ze hier genoeg  😀 en natuurlijk een lekker pilsje drinken. Overdag is het hier zo’n 32 gr en s’avonds 24 gr dus heerlijk zwoel weer, das denk heel anders dan in Holland nu het geval is??

Dit wordt morgen dus een heel ander oud en nieuw vieren, maar er zitten hier veel leuke gezellige strandtenten en er zitten veel toeristen dus het zal wel lukken!!!!!

WIJ WENSEN VANUIT EEN HEERLIJK GOA IEDEREEN ALVAST EEN HELE FIJNE JAARWISSELING TOE, EN EEN HEEEEEEEEL GEZOND 2008. Wij vieren lekker 4,5 uur eerder nieuwjaar ( stom he 😛 ) Nou iedereen veel groetjes en tot mailssssssssssss maar weer ARNO, KARLIJN EN ERNA 😀

5 Responses to “greetings from GOA”

 1. marieke Says:

  hallo allemaal samen,
  Wat zullen jullie 2007 mooi afsluiten en 2008 nog mooier beginnen!!!!!!!!!!!!!!Wij wensen jullie een goed uiteinde maar dat zal ongetwijfeld lukken.Tot in 2008 groetjes Marieke

 2. Aniek Says:

  Hoi Arno en Erna,
  Ook via jullie site wens ik jullie een gelukkig nieuwjaar. Geniet maar lekker van deze schoonheid en nog heel veel plezier.
  Groetjes Aniek

 3. corrie lunenburg Says:

  he genieters,ik wens jullie een fijne jaarwisseling ,wel 4.5 uur eerder,maar ach dan gaan wij wel wat langer door,poeh e.
  Erna ik heb je nog heel wat te vertellen .
  corrie lunenburg

 4. netty Says:

  Hallo drietal weer genoten van jullie avonturen, onze aardbol is toch wel heel bijzonder he
  Geniet van jullie toch wel unieke jaarwisseling . Netty

 5. renie en paul en de kids Says:

  Ha Erna , Arno en Karlijn,
  Na de nodige smsjes naar en vanuit Tjechië heb ik nu jullie verhalen weer bijgelezen.
  Dit gedeelte van India spreekt mij toch veel meer aan als die viezigheid die jullie eerder zagen.Geniet er maar flink van.
  Hopenlijk gaat het met je besneden vinger goed!!!! Je moet op 1 januari s’morgens ook niet meteen van die rare fratsen uithalen als je nog niet nuchter bent!!!
  Heel veel groetjes en kusjes Van ons allemaal
  Doeiiii Renie