We zijn in Borneo!!!

Hallo daar holland hoe ist bij jullie? Is de winter nog in volle gang? Hier is het nog steeds volop zomer, zo’n 30 a 35 graden!! Ons laatste verhaal kwam uit Jakarta, maar ondertussen zijn we nu in Borneo, en wel in het noordelijke gedeelte genaamd Sabah. We zijn van Jakarta naar de hoofdstad Kota Kinabalu gevlogen gelegen aan de Zuid-Chineese zee. Daar aangekomen een heel leuk hostel gevonden nl: www.sensihostel.com  Alles zag er heel keurig en gezellig aangekleed uit en er zaten veel leuke reizigers, die ook allemaal lang aan het reizen waren, dus verhalen genoeg!!! De eerste dagen de stad verkend en nog lekker een dagje naar het strand geweest. Maar daarna begon het avontuur toch te lokken om eindelijk de geweldige jungle van Borneo te ontdekken. We hadden al veel gehoord over een groot nationaal park 2 uurtjes rijden vanaf Kota Kinabalu. Het Kinabalu park, dit gehele park is zo’n 754 vierkante kilometer groot met als hoogtepunt de hoogste berg van Zuid-Oost Azie: Mount Kinabalu (4095m) We zijn aan de voet van de berg 2 dagen verbleven op 1500m hoogte in een lodge met vanuit onze kamer een gigantisch uitzicht over de bergen. Vandaaruit hebben we verschillende jungle paden door de bergen gelopen en geklauterd om zo het park een beetje te verkennen. De uitzichten waren geweldig vooral in de morgen als de top helemaal in de zon lag. Een nadeel: S’avonds en s’nachts was het er behoorlijk koud!! 13-15 gr. Tja dat zijn we niet meer gewend, dus geslapen met truien aan en onder 4 dekens!! gezellig!! Overdag was het 20 a25 gr dus heerlijk om te wandelen. Daarna zijn we 40 km verder gereisd naar Poring, wat bekend is van de heetwaterbronnen. Hier omheen is vanalles te doen zoals: canopy walk ( hangbruggen tussen de toppen van de bomen) ,watervallen, vlindertuin, botanische tuin enz. We hebben dus al veel natuurschoon gezien zoals hele grote vleesetende planten, veel orchideen, hele grote vlinders en allelei exotische bloemen en planten. Bij toeval hebben we ook de grootste bloem ter wereld gespot, nl: de rafflesia. Dit is een zeer zeldzame plant die moeilijk in bloei komt en als hij bloeit dan is het maar voor 7 dagen. Dus weinig kans dat je hem ziet, maar wij hadden geluk!! Van daar uit zijn we verder richting het Oosten gereisd naar Sandakan aan de Sulu sea. Een busrit van zo’n 4 uur dwars door de bergen, alweer een prachtige tocht, wat is Borneo toch groen en je hebt het idee dat er nauwelijks mensen wonen, alleen jungle,jungle en nog eens jungle!! Van hier uit gaan we morgen de Oerang-oetangs bezoeken, we zijn benieuwd hoeveel we er kunnen spotten!! Jullie lezen het wel weer. veul groetjes allemaal. XXXXjes ArenEr

3 Responses to “We zijn in Borneo!!!”

 1. marieke Says:

  Hallo Erna en Arno, Wat zal het daar prachtig zijn! En hebben jullie oerang-oetangs gezien, ben benieuwd. Zou echt geweldig zijn. Nog veel reisplezier, wij gaan Sofie haar 20e verjaardag vieren. Tot ziens. groetjes Marieke en de rest.

 2. sofie Says:

  Hee Er en Ar!
  Thanx voor jullie berichtje gisteren voor mijn verjaardag! mijn verjaardag is goed geviert gisteren met de famlie!
  Mooie verhalen van jullie, ik ben aan het wachten totdat ik naar het buitenland mag met mijn stage! Bestemming weet ik nog steeds niet, pas in februari, maart weet ik meer!
  Veel plezier nog met de reizen en ik hou jullie via de weblog in de gaten!;)
  Groetjes, Sofie

 3. corrie lunenburg Says:

  he erna,je zal t niet geloven,maar we hebben overleg gehad ,en dat ging over apen,kunde gij oe eigen vurstellen hoe da ging,als je alle apen op je schouder hebt,dan kan je een dierentuin beginnen,maar af en toe moet je de aap niet aannemen ,maar teruggeven.(communicatie)
  knap he
  corrie