Ons eerste maandje Italië

Zo, dan nu eens tijd om onze eerste belevenissen te delen met jullie. 6 april was het zover, na een paar drukke weken en  onze camper geheel ingericht tot 2e huis waren we om 12 uur klaar voor vertrek. De eerste dag tot midden Duitsland gereden, en overnacht op een camping met een Nederlandse eigenaar. De tweede dag richting Zwitserland, en overnacht in een mooi plaatsje in de Alpen: Altdorf, een echt wintersportgebied waar de sneeuw nog op de bergtoppen lag. De volgende ochtend de Gotthardtunnel door en toen we daar uit kwamen……sneeuw! Wie verwacht dat nu in april. Daarna 2 nachten verbleven aan het Gardameer, onze eerste kennismaking met de Italiaanse cultuur. 10 april om 15 uur aankomst op camping Ca’Savio, meteen kennis gemaakt met onze collega’s van Go4camp, Jan en Frances die vorig jaar ook al op deze camping hebben gewerkt en die ons dus als” groentjes” bij zullen staan. Kort erna arriveren ook Herman en Marjo, het Regio team, zij wonen hier in de buurt en zorgen voor alle spullen en groot onderhoud. De camping ziet er nog erg verlaten uit, maar overal wordt flink gewerkt om op 27 april alles klaar te hebben voor het nieuwe seizoen. Na wat passen en meten een goede plek gevonden op de “staff area”. Hier verblijven alle beheerders van de verschillende organisatie’s, de meeste in een caravan of tent, maar wij dus als enige in een camper. Het terrein ligt mooi tussen de naaldbomen aan de zijkant van de camping, gasten mogen hier niet komen dus dat geeft wel wat privacy. Met de beheerders onder elkaar heerst een grote saamhorigheid, geen concurrentie. En als je hulp nodig hebt is iedereen bereidt je vooruit te helpen. Er zijn verschillende Nederlandse beheerders, verder ook Engelsen, Schotten, Fransen en Duitse beheerders. Het is een gezellige boel onder elkaar.

De eerste 2 weken echt keihard gewerkt om alle stacaravans (18 totaal) in orde te krijgen voor het nieuwe seizoen. Ze hebben allemaal een half jaar leeg gestaan, dus ook afgekoppeld van gas, water en elektriciteit. En ook hier heeft het gevroren de afgelopen winter dus veel aansluitingen en koppelstukken zijn stuk. En veel geisers willen niet meer aan de praat. Nou is Arno gelukkig nogal handig dus die fikst alles, als hij tenminste materiaal heeft……… En niet afhankelijk van een Italiaan, die zegt dat hij komt, maar niet welke dag en hoe laat. Verder missen we erg veel spullen die wel aanwezig zouden moeten zijn in de stacaravans. Dus keer op keer bestellen, checken en aanvullen. Ook is het een sport om erachter te komen waar je bepaalde spullen kunt kopen hier in het dorp, aangezien ons Italiaans nog niet zo best is, en de winkels er rare openingstijden op na houden. Gelukkig is het dorp maar 500 meter hier vandaan, en hebben we beide een fiets met aanhanger! Die we ook regelmatig helemaal vol laden. Zie je ons al gaan? Ook veel werk gehad om al de ongewenste winterbewoners ( mieren, spinnen enz) uit de caravans te krijgen, dus al met al werk genoeg. Vorige week 27 april is de camping geopend en konden wij onze eerste 30 gasten verwelkomen, vandaag weer een hele invasie gehad, zodat we nu alles vol hebben. De afgelopen week zij we begonnen om onze 15 tenten in gereedheid te brengen, de eerste gasten hiervoor komen op 18 mei, dus we hebben nog even de tijd en kunnen het nu iets rustiger aan gaan doen. Afgelopen woensdag onze eerste vrije dag gehad, dus met de boot een dagje Venetië gedaan en naar de eilanden Murano en Burano geweest. Het weer was perfect en de drukte viel nog mee. Venetië is prachtig dus we moeten nog een keertje terug. Maar das makkelijk met de boot ben je er binnen een half uur. Nou we ronden het af en gaan nog even van onze zaterdagavond genieten en een borrel pakken, volgende keer vertellen we meer over de camping en de omgeving, iedereen heel veel groetjes en op de eerste foto’s moeten jullie nog even wachten……   doeiiiiiiiiiiiiiii  Arno en Erna

 

3 Responses to “Ons eerste maandje Italië”

 1. paul,renie en de kids Says:

  Ha Ar en Er,
  Eindelijk een bericht op jullie weblog, na al die apjes en skypen, wat trouwens ook leuk is!
  Mooi verhaal met volop belevenissen, drukke werkzaamheden en jullie bezigheden.
  We begrepen al dat jullie het erg druk hebben gehad en nog weinig tijd voor sight seeing. Maar Venetie is inderdaad een prachtige stad met geweldige bezienswaardigheden.
  Hopelijk wordt het weer daar wat beter zodat je ook daar van kan genieten.
  Veel groetjes van ons allen.
  Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 2. frank en marieke Says:

  Hoi Erna en Arno

  Leuk om alles nog een keertje na te lezen alhoewel we inmiddels al op de hoogte waren. Veel succes daar nu het seizoen zo langzamerhand begint daar.
  Veel groetjes uit Maarheeze

 3. corrie lunenburg Says:

  hoi erna en Arno ,leuk die saamhorigheid met je mede beheerders, en werken moet je overal het scheelt wel wat voor weersomstandigheden je hebt, mooi weer dus, en wij nog in de koude wind ,maar ja Nederland he ,maar ik wil toch niet ruilen ,succes hier gaat het wel.